Elég erre gondolnom, és már nem haragszom annyira az őszre. Ez a zöldség rengeteg lehetőséget rejt magában! Hiába. Akárhányszor vettem, elhatároztam, hogy most aztán valami különlegességet készítek belőle, mégis a sütőben kötött ki. Kényelmes, finom... minek mással vacakolni?!
De kb. két hete végre rászántam magam, hogy kipróbáljak egy régóta nézegetett receptet (Horst Lichtertől, az egyik kedvenc német főzőműsoromból). Azóta háromszor készítettem el! Kell ennél többet mondani róla?! Talán annyit, hogy szinte bármihez tudom ajánlani. Mindenféle grillezett húshoz, halhoz (különösen halhoz:) nagyon finom. És egyszerű!
De kb. két hete végre rászántam magam, hogy kipróbáljak egy régóta nézegetett receptet (Horst Lichtertől, az egyik kedvenc német főzőműsoromból). Azóta háromszor készítettem el! Kell ennél többet mondani róla?! Talán annyit, hogy szinte bármihez tudom ajánlani. Mindenféle grillezett húshoz, halhoz (különösen halhoz:) nagyon finom. És egyszerű!
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű hokkaido tök (vagy sonkatök)
- 2 EK vajzsír
- 1 fej hagyma
- 1 (vagy ízlés szerint több) gerezd fokhagyma
- balzsamecet
- húsleves alaplé
- curry
- fehérbor (száraz)
- só
- frissen őrölt fekete bors
- szerecsendió
A hagymát, fokhagymát felaprítjuk és némi vajzsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott tököt. Sóval, frissen őrölt fekete borssal, szerecsendióval és curryvel fűszerezzük, majd lelocsoljuk egy nagy adag balzsamecettel, pár korty fehérborral (én fűszeres traminit használtam) és annyi húsleves alaplével, hogy ellepje.
Lassú tűzön kb. 20 perc alatt megpuhul. Amikor már majdnem teljesen puha, levesszük a fedőt, hogy a folyadék elfőjön. És tadám: készen vagyunk!
Jó étvágyat!
Lassú tűzön kb. 20 perc alatt megpuhul. Amikor már majdnem teljesen puha, levesszük a fedőt, hogy a folyadék elfőjön. És tadám: készen vagyunk!
Jó étvágyat!
4 hozzászólás:
Köszönöm a receptet, tegnap este megcsináltam s ma szalonnába tekert csirkemell mellé ez volt köret! Finom, egyszerű és különleges. Anna
Kedves Paleo-ínyenc,
kérlek nézz be hozzám egy kis meglepetésért:
http://lccuisine.blogspot.com/2010/10/kreativ-blogger-dij.html
hát ez valami isteni:) kösz a receptet!:)
a tök isteni,mostanában az összes husimhoz hasonlót eszek,csak én ugy kezdem .hogy vékony husos hasaalja-szalonnát piritok,majd jöhet a tök paradicsom,paprika,és zöldfüszerek.....ja és a curryt kicsit megpiritom,kevés köménnyel a szalonna zsirján.........isteni!
Megjegyzés küldése