Nemrég már megírtam a bolognai receptjében, de olvastam, hogy többek túl bonyolultnak találják a módszert. Tegnap épp egy újabb kör paprikát hámoztam (ketchup kísérlet - egyelőre nem nyilvánítanám sikeresnek:), és arra gondoltam, készítek pár fotót és bemásolom ide mégegyszer. Mert tényleg egyszerű, praktikus és gyors! Valamint a piros húsú paprika, legyen az kaliforniai vagy pritamin, nagyon, de nagyon finom grillezve! Paleósoknak pedig a legszuperebb megoldás a paradicsom helyettesítésére.
A paprikát kimagozzuk, felnegyedeljük, ereit kivágjuk, a szeleteket pedig ellapítjuk egy tepsiben, sütőpapíron. Egy tepsibe kb. 3 nagyobb kaliforniai paprika fér el. A tepsit a sütő legfelső polcára helyezzük és bekapcsoljuk a grillt a legerősebb fokozaton. Hogy mennyi idő kell neki, azt paprikája/sütője válogatja. Volt már, hogy 10 perc alatt elkészült és volt olyan is, hogy fél órát kellett várnom. Akkor van kész, amikor a paprika héja felhólyagosodik és már teljesen fekete, égett. Nem kell megijedni, csak a héja ég meg, amit így könnyen lehúzhatunk majd a paprika húsáról. Arra azonban figyelni kell, hogy ha már fekete, ne hagyjuk tovább a grillen, mert akkor kiszárad a húsa és ismét nehéz lesz pucolni. Trükkös, de ha egyszer kikísérletezitek, onnantól már gyerekjáték!
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése