kedd, december 28, 2010

A karácsonyon túl - egy kis diétás

Ajjaj! Tele van az internet 'tuti' diétás tippekkel a karácsonyi zabálás kikúrálására. Persze, ez annyira nem érinti a paleos 'népességet', de ha karácsonykor kicsit többet ettél a kelleténél, még paleo ételekből is felugorhat néhány kiló. Talán érdemes a két ünnep között egy kicsit tényleg jobban odafigyelni. A tutitippek közül a lénappal még egyet is tudok érteni. Jó egy kicsit pihentetni, szűkíteni a gyomrot, és még a közérzetnek is jót tesz. Én legalábbis mindig könnyebbnek érzem magam egy-egy ilyen nap után. De a kedvencem, hogy ezután tarts egy szénhidrát napot. Mert az olyan könnyen emészthető. Hehe. Tartsd meg a szénhidrátfüggésed és csodálkozz, hogy a mérleg nem mozdul egy millimétert sem lefelé! Szuper tanács! A lénap után pedig egyszerűen érdemes könnyebb, egyszerűbb ételeket fogyasztani pár napig. Elhagyni a xukros sütiket, diót, mogyorót, mandulát, és inkább a salátákra, levesekre helyezni a hangsúlyt. Vagy itt van pl. ez egy teljesen egyszerű, gyors vacsora, diétás a négyzeten. Mindemellett nem szép, de finom.

Hozzávalók (1 személyre):
  • 1/4 fej káposzta
  • 1 kicsi tonhalkonzerv (saját levében, vagy olívaolajban)
  • 1 tojás

  • frissen őrölt fekete bors
  • cayenne bors
A káposztát felvágtam és egy serpenyőben, kevés vizen kb. 5-10 percig pároltam. Ezután rápakoltam egy kicsi tonhalkonzervet (saját levében), sóztam, borsoztam, meghintettem cayenne borssal majd ráütöttem egy tojást. Gyorsan összekevertem, és már kész is.
Jó étvágyat!

3 hozzászólás:

Névtelen írta...

még egy dolgot szeretnék kérdezni, mi van a főzelékekkel?? Nincsen azoknak a sűrítésére valamilyen ötlet?? köszi
viri

botao írta...

Nálam az egyetlen "sűrítés" recept: botmixer :) A lsiz csak arra való, hogy töményebbé, laktatóbbá, energiadúsabbá tegye. Lehet próbálkozni kókuszliszttel, mandulaliszttel, gesztenyeliszttel… de szerintem érsemes liszt nélkül kpróbálni: finomabb, könnyebb :)

Névtelen írta...

Tuti fincsi

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...