vasárnap, november 13, 2011

Kedvenc köret májasokhoz: balzsamecetes alma

Nem mondom, hogy ez az a köret, amiről ínycsiklandó fotókat lehet készíteni. De hogy annál finomabb, azt tanúsíthatja "a barátnőm, aki szintén zseniálisan főz". Nekik készítettem el tavaly télen, paleo májashurka (Erről majd egy későbbi poszt alkalmával. De igen, a hurka hurka marad, rizs nélkül is.:) mellé. És bár a társaság nagy része nem volt a paleolit táplálkozás lelkes követője, azt hiszem bátran mondhatom, ez nagy sikert aratott. Ez alkalommal zsírjában sült libamájjal tálaltam. Igen, májasokhoz a legtutibb. De el tudom képzelni akár csirkemellhez is. Univerzális, na. És 5 perc alatt kész!

Hozzávalók:
  • 4 alma
  • 1 kissebb fej hagyma
  • balzsamecet
  • frissen őrölt fekete bors
  • liba-, kacsa- vagy vajzsír
A hagymát felaprítjuk, és kevés zsíron, alacsony hőmérsékleten megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott almát (én most megpucoltam előtte, de nem muszáj). Ekkor magasabb hőfokra kapcsolunk és lassú kevergetés mellett összepirítjuk. Épp annyira, hogy az alma szép barnásra piruljon, de ne essen össze, ne eresszen levet. Majd félrehúzzuk a platniról, sózzuk, borsozzuk és végül meglocsoljuk 1-2 TK balzsamecettel. Kész! Mértétek az 5 percet? :)
Jó étvágyat!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...