szombat, május 22, 2010

Mediterrán rakott pulykamell

Íme az első fotó, ami már az új géppel készült! Bár még tényleg fel kell nőnöm a hozzá, a különbség szerintem így is látványos :)
Hozzávalók:
  • 3-400g pulykamell
  • 1 teáskanál vajzsír (vagy egyéb zsiradék)
  • 2 közepes cukkini
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • (100g frissen reszelt parmezán)
  • morzsolt bazsalikom
  • morzsolt oregánó

  • frissen őrölt fekete bors
  • csipet frissen őrölt chili
A sütőt melegítsük elő 220 fokra (alsó-felső sütés). A Póréhagymát középen félbehasítjuk, majd jó alaposan megmossuk hideg, folyó víz alatt (a miénkben ezúttal egy kiló homok volt:), és kb. 1cm széles karikákra vágjuk. A paprikákat kimagozzuk és csíkokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Ezekkel nem is lesz több dolgunk.
A cukkinit 1,5-2 centis karikákra vágjuk, és egy teflonserpenyőben a karikák mindkét oldalát aranybarnára grillezzük.
A pulykamellet ízlés szerint csíkokra/kockára vágjuk és a vajzsírral felforrósított serpenyőben megpirítjuk. Amikor már szép barnásra pirult, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és fűszerezzük a húst: só, bors, oregánó, bazsalikom. Átforgatjuk mégegyszer, majd mehet a jénaiba és egyből mehetnek rá az eddig előkészített zöldségek: paprika, póréhagyma, fokhagyma. Ezeket is fűszerezzük a fent említett fűszerekkel, de ízlés szerint kiegészíthetjük egy leheletnyi chilivel. Végül jöhetnek a grillezett cukkiniszeletek. Ezeket is fűszerezzük (ízlés szerint chilivel is), majd megszórjuk a reszelt parmezánnal (opcionális:) és sütőbe vele!
Hogy mikor készül el, azt a reszelt sajt nagyon jól jelzi: ha megolvadt és egy kicsit megpirult, kész az étel (kb. 20 perc). Jó étvágyat!

2 hozzászólás:

Erzsébet írta...

szupi a sajttál ötlet esős hétvégére

botao írta...

...vagy egy naplementés nyár estére? :)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...