péntek, május 07, 2010

Az egyszerűség kedvéért

A pocsék időre való tekintettel a mára tervezett spárganapom elmarad. Egyszerűen semmi kedvem kidugni az orrom otthonról. Ezért is jó, hogy ha valami, hát tojás az mindig van itthon. Találtam némi spenótot is a mélyhűtőben és répa, mint alapköret szintén mindig van otthon (mint korábban a krumpli:). Nem nagy találmány, receptnek se nevezném, de azért megmutatom. Ez a mai ebéd :)
Hozzávalók:
  • spenót
  • fokhagyma
  • répa
  • tojás
  • frissen őrölt fekete bors
  • szerecsendió
Azért ötperces, mert tényleg szinte szó szerint 5 perc alatt kész: 
A répát megpucoljuk, felkarikázzuk és nagyon kevés vízzel megpároljuk...
Sózzuk és ha a víz elpárolgott, nagyobb fokozatra kapcsolunk és egy kicsit megpirítjuk. Csak ezután borsozzuk, különben 'ráég' a bors és nagyon erős íze lesz (mai tapasztalatom szerint:))) A spenótot, ha friss, épp csak eddig kell párolni míg 'összeesik', ha mélyhűtött, akkor amíg kiolvad és átmelegszik. Ez idő alatt hozzáadjuk a megpucolt, vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi szerecsendióval meghintjük. Ez idő alatt a tükörtojás is elkészül, és "voilá": jó étvágyat!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...