szombat, május 29, 2010

Kókusztejes spenót tükörtojásal

Egy könnyű, gyors és finom vacsora tegnapról. Nem nagy találmány, de tökéletes a spenótfőzelék helyettesítésére. Sőt! Amíg ettem, azon  morfondíroztam, vajon mire is volt jó korábban a rántás?! Rengeteget kell vele pacsmagolni, nagyon könnyen el lehet rontani és ráadásul semmit nem tesz hozzá az ételek ízéhez. Illetve semmi pozitívat (szerintem:).
Hozzávalók:
  • 450g spenót
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 2dl kókusztej
  • egy csipet szerecsendió

  • bors
Bár már láttam friss spenótot, még nem vettem az idén. Nálunk a fagyasztott amolyan kötelező vésztartalék a mélyhűtőnkben. Ha nem lenne kedvünk bevásárolni, a spenót tükörtojással szinte mindig működik. Ez is egy spontán vacsora. Nem a recept, inkább az ötlet kedvéért :)
A spenótot közepes lángon, fedő alatt kezdtem olvasztani. Ez idő alatt megpucoltam és apróra vágtam a fokhagymagerezdeket. Amint kész voltam, hozzáadtam az olvadozó spenóthoz.
A kókusztejből először csak 1,5 decit öntöttem rá , amikor a spenót már kiolvadt. Fűszereztem, hagytam, had 'rotyogjon' 1-2 percet, majd levettem a tűzről.
Ekkor mentek a tükörtojások a serpenyőbe.
A spenótot botmixerrel összeturmixoltam, majd hozzáadtam a maradék kókusztejet, igazítottam egy kicsit a fűszerezésen és még egy percre visszakerült a tűzhelyre. Azért két részletben került rá a kókusztej, mert itt épp nem szerettem volna (ellentétben a tejszínes karalábéval), hogy elfőjön. Ugyanakkor megjegyzem, a kókusztej mennyiségét sem vittem túlzásba. Nem szerettem volna, hogy túl kókuszízű legyen, inkább csak egy kis tejszínes aromát akartam neki adni. De az utófűszerezéssel együtt ezt is korrigálhatjátok, ha épp úgy tartja kedvetek! :)
Jó étvágyat!

4 hozzászólás:

snovi írta...

Nagyon hasonlóan csinálom én is, egy kis reszelt parmezánnal még meg lehet bolondítani:)))

Névtelen írta...

milyen kókusztejet használtok?

erzsébetcsizmadia írta...

AROY-D kókusztej 100% zöld dobozosat használok. Minden bio boltba beszerzhető.

Névtelen írta...

Hát ez valami fantasztikusan jó! :) Köszönöm, köszönöm!!!!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...