Korábban csak akkor főztem levest, ha elfogyott a mélyhűtőből a húsleves alaplevünk, mondjuk úgy kéthavonta egyszer. De ez mától másképp lesz! A húsleves kapcsán is mindig elfogott az érzés, hogy most nagykanállal eszem az egészséget, hogy a leves jó, a leves finom, tápláló, könnyű! Végül mégsem próbálkoztam más levessel. De most addig gondolkodtam rajta, mit kezdjek a tokányból megmaradt gombával, míg leves nem lett belőle. Tárkonyos pulykaragu. Mától újra sok-sok leves!
Hozzávalók:
- 500g pulykamell
- 1 vékony szelet sonka
- 200g csiperke
- 1 nagyobb szál répa
- 1 közepes karalábé
- 1-2ek vajzsír (vagy más zsiradék)
- 1 fej friss fokhagyma (vagy ízlés szerint pár gerezd szárított)
- 1dl leves alaplé (én csülköt használtam, mert tévedésből ezt vettem elő a mélyhűtőből. De nagyon illett a leveshez, pláne a sonkaszeletkék miatt:)
- 2-4tk friss vagy morzsolt tárkony
- 1tk egész bors
- újhagyma (a tálaláshoz)