hétfő, november 08, 2010

Hiányzik a krumpli?


A gesztenye finom. A gesztenye paleo. A gesztenye jó. És nem csak desszertekhez! Állítólag kifejezetten ajánlott, ha valaki a paleolit diéta mellett hízni szeretne. Nos (szerencsémre:) erre nem találtam bizonyítékot seholsem az interneten. Juhéé!
Nekem a püréből már elegem van (praktikus okokból mostanában mindig ezt készítettem, ha épp volt gesztenye a hűtőmben) és azt amúgy is csak a 'felesleges étkezések' alkalmával fogyasztom, nassolásképpen. Ezért szerettem volna kipróbálni valami újat.
És ekkor: Judu blogján találtam egy krokett receptet. Nagyon megörültem neki, jó alkalomnak mutatkozott kipróbálni a gesztenyét sósan. Meglepő felfedezést tettem: ha vaktesztes kóstoláson lennék és nem én lettem volna a szakács, akkor akár krumplikrokettnek is eladhatná nekem bárki! Tényleg. Vagy csak olyan régen ettem volna krumplit?! Próbáljátok ki és osszátok meg velem a tapasztalataitokat!
REceptet most nem írok, kattintsatok a linkre, ott megtaláljátok Judu receptjét. Én is a szerint készítettem, tyúktojásból, vajzsírban sütve.
Eredetileg köretnek szántam, hús mellé. Nem jött be. A vicces az, hogy én krumplievő időszakomban sem ettem krokettet soha. Ha igen, akkor pedig cukorba mártogatva. Szóval ott vagyok, ahol a part szakad, csak most xilittel :D

11 hozzászólás:

erzsébetcsizmadia írta...

Gratulálok! Te bátran vagy kreativ!Eszembe nem jutott megsózni a gesztenyét,hát még zsirba sütni.Kipróbálom.Most van a gesztenye szezon.

BB írta...

Kedves Botao! Feltétlenül kipróbálom. Nem tudod véletlenül, hogy hol lehet gesztenye lisztet kapni? BB

Judu írta...

Köszönöm a linkelést és örülök, hogy ízlett!
Boldogbuldog! Nekem francia barátaim hoztak gesztenyelisztet, javaslom vmi hasonló ismeretség felkutatását! :)

botao írta...

Erzsébet! Nem én vagyok kreatív, én csak másoltam :) Judut illeti a dícséret!

Gesztenyelisztet eddig én is Hamburgban szerezem be, sajnos itthon még nem láttam. De ha találok, azonnal szólok! (És kérlek szóljatok ti is, ha látnátok valahol!)

botao írta...

Judu! Nincs mit, csak természetes, hogy ha 100%-ban a te recepted, akkor nem aratom le helyetted a babérokat és nem receptet másolok csak linket :)

botao írta...

és: Én köszönöm a receptet!

Névtelen írta...

Gesztenyelisztet a Culinarisban lehet kapni Pesten. Tavaly vettem, akkor kb. 1000 Ft volt fél kiló.

Arden írta...

Ezzel a gesztenyeliszttel csak az a baj, hogy nagyon magas a szénhidráttartalma. Jóval több, mint a krumplié, szóval azzal, hogy krumpli helyett gesztenyéből készül valami az paleo szempontból nem egy nyereség. Leszámítva egy fajta íz élményt

Névtelen írta...

én nagyon kivagyok, hogy nem tudunk mit enni a krumpli helyette, megpróbáltam már a sütőtökpürét, paszternákot, almát stb. köret helyett, de nekem minddel az a bajom, hogy nagyon édesek, és le sem tudom nyelni húshoz, persze eszünk sok salátát, párolt zöldséget, de akkor is nagyon gyér így a kínálat......főleg hogy van egy 4 éves gyerekem, aki semmit nem hajlandó szinte ezekből még a szájába sem venni
virág

Névtelen írta...

Csak egy baj: a jó minőségű krumpli kilója 50Ft, a gesztenyeliszté pedig a legolcsóbb helyen is kb. 3500 Ft. Az annyi, mint 70 kiló krumpli. Ezért nem terjed a paleo itthon. :(
Akkor már ez egy sokkal jobb megoldás: http://paleol-dal.blogspot.hu/2012/09/krumpli-helyett.html

botao írta...

A gesztenyét sem ajánlanám napi szinten, krumplipótlóként fogyaszani.

Èrtem én, h a krumpli egy kényelmes és olcsó megoldás 'eltelíteni' a gyomrot. De a paleo lényege, h nem ebben kell gondolkodni.
De annyi finomság van a paleoban (szemben az ízetlen krumplival). Miért kellene épp ezt napi szinten pótolni?!

(Hát hogy nem terjed, azt én nem állítanám :)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...