Általában ezt a salátát is repceolajjal készítem, de most alig vártam, hogy kipróbálhassam az új szerzeményemet! Igazából, be kell valljam, kár volt érte. A citromlé és a fűszerezés teljesen elnyomta az ízét, maradhattam volna a repceolajnál. Meg is fogadtam, hogy ezután a kis kedvencemet csak önmagában használom :)
Hozzávalók:
- egy közepes fej saláta, vagy salátakeverék
- pár zöldség
- 1 tonhalkonzerv
- 3-4 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve és héja
- 4 evőkanál repceolaj
- 2-3 teáskanál apróra vágott kapor
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt fekete bors
- (reszelt parmezán)
Hogy milyen salátakeveréket használtok, az szinte teljesen mindegy. Bármilyen, egyszerű salátát vehettek (de akár a csípősebb rukolával is finom lehet), és felturbózhatjátok kedvenc zöldségeitekkel (pl. paprika, uborka, retek). A lényeg úgyis a dresszing :)
Kenyeret, pontosabban 'kenyérpótlókat' mi nem nagyon eszünk. Február óta kb. egyszer próbálkoztam vele, de tulajdonképpen nincsen rá szükségünk, így inkább nem pacsmagolok. (Több időm marad a sütikre:) Ezért is próbálunk minden salátát kiadósan elkészíteni, ezért (is) jár főtt tojás a tonhalsaláta mellé (meg persze azért is, mert ízben is tökéletesen passzol:) Így kenyér nélkül is laktató!
Én mindig azzal kezdem, hogy a tojást felrakom főni, mert az egész 'procedúrából' ez tart a legtovább. A salátát és a zöldségeket (ez alkalommal 1 paprika és egy negyed uborka) megmosom és felaprítom.
Kenyeret, pontosabban 'kenyérpótlókat' mi nem nagyon eszünk. Február óta kb. egyszer próbálkoztam vele, de tulajdonképpen nincsen rá szükségünk, így inkább nem pacsmagolok. (Több időm marad a sütikre:) Ezért is próbálunk minden salátát kiadósan elkészíteni, ezért (is) jár főtt tojás a tonhalsaláta mellé (meg persze azért is, mert ízben is tökéletesen passzol:) Így kenyér nélkül is laktató!
Én mindig azzal kezdem, hogy a tojást felrakom főni, mert az egész 'procedúrából' ez tart a legtovább. A salátát és a zöldségeket (ez alkalommal 1 paprika és egy negyed uborka) megmosom és felaprítom.
A dresszing roppant egyszerű: előveszem a botmixerhez tartozó kisebb turmixot (vagy aprítónak hívják?:) és minden hozzávalót beleteszek: fokhagymagerezdeket pucolva, sót, borsot, olajat, kaprot a citrom levét és héját, aztán hajrá! Egy perc alatt kész is! Utólag még ízesítem ha szükséges, és tálalás előtt közvetlenül ráöntöm a salátára. Itt a mennyiségek inkább hozzávetőlegesek. Mi szeretjük a savanyú, citromos dresszinget, de ha nektek túl savanyú lenne, öntsetek még hozzá egy kis olajat, és keverjétek át mégegyszer.
Mostanra biztosan megfőttek a tojások is (Pucolási trükk: főzés után megrepesztem a héjukat és rövid időre hideg vízbe áztatom őket. Így könnyen és gyorsan megy). Tálaláskor a tojásokat még megsózom, a tonhalat egyenletesen elosztom a salátán, tetejére pedig parmezánt reszelek.
Jó étvágyat!
Mostanra biztosan megfőttek a tojások is (Pucolási trükk: főzés után megrepesztem a héjukat és rövid időre hideg vízbe áztatom őket. Így könnyen és gyorsan megy). Tálaláskor a tojásokat még megsózom, a tonhalat egyenletesen elosztom a salátán, tetejére pedig parmezánt reszelek.
Jó étvágyat!
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése