szerda, május 19, 2010

Mandulás, vajas brokkoli

Ezt a köretet egy argentin steak house-ból 'loptuk' :) Ott a bárányfiléhez szolgálják fel, de nagyon jól passzol mindenféle sült/grillezett húshoz.
Hozzávalók:
  • brokkoli
  • fokhagyma
  • hámozott, szeletelt mandula
  • vajzsír
  • frissen őrölt fekete bors
Egy nagyobb fej brokkolihoz kb. 100g szeletelt mandula szükséges. De pontos mennyiségeket most nem írok, mert úgyis mindenki tudja, körülbelül mennyi köretre van szüksége. Az ízesítés meg egyéni ízlés kérdése. Mi például mindent nagyon fokhagymásan eszünk :)
Melegítsetek elő egy serpenyőt/wokot a vajzsírral közepesen erős hőmérsékletűre. A brokkolit daraboljátok fel. A szára is nagyon finom, kár  lenne kidobni. Megpucolva, vékonyabb (kb. 1cm) karikákra vágva ez is felhasználható. A fokhagymagerezdeket szintén vágjátok vékony szeletekre, és már mehet is minden a serpenyőbe. Ha egy kicsit már megpuhult, jöhet a fűszerezés.
A mandulát külön serpenyőben (vagy akár edényben) pirítsátok,  közepes lángon, mindenféle zsiradék nélkül, óvatosan, gyakran átforgatva, mert bár lassan kezd pirulni, annál gyorsabban ég meg.
Ha a brokkoli megpuhult, a mandula megpirult, vegyétek le őket a tűzhelyről és még tálalás előtt keverjétek össze (így a mandulaszeletek is felveszik egy kicsit a vaj ízét). Jó étvágyat!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...