szerda, május 19, 2010

Zsákba-spárga

Mindig tanulhat valami újat az ember, még a non-paleo rokonságtól is :) Ha valakinek nincsen spárgafőző edénye, mint pl. nekem, és nincsen kedve azzal bíbelődni, hogyan lehet a spárgákat mégis állítva-félig döntve párolni, alább egy kellemes, kényelmes megoldás. És még csak mosogatni sem kell utána!
Hozzávalók:
  • zöld spárga (fejenként kb. 1 köteg, azaz 300-500g)
  • vajzsír

Egyetlen baj van csupán: sajnos eddigi tapasztalataim szerint csak zöld spárgával kivitelezhető. A fehér spárga sokkal lassabban puhul meg, és mire a szára megpuhulna, a feje már szétesik. Viszont zöld spárgával annál kiválóbban működik.
A sütőt előmelegítjük 200-220 fokra. A zöld spárgákat a szokásos módon pucoljuk: a száruk végét levágjuk és csak az alsó részét pucoljuk meg. Ezután egy kiterített alufóliára helyezzük (egy 'zsákba' egy főnyi adagot), meghintjük sóval és egy teáskanálnyi vajzsírt morzsolunk rá. Majd jó alaposan becsomagoljuk és mehet a sütőbe. Kb 10-15 perc alatt kész!
Jó étvágyat!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...