szerda, május 19, 2010

Currys csirkemell

Ezt a receptet már a paleo korszak előtt is így készítettük, csak akkor nagykanállal ettük mellé a rizst. Most inkább egytálételkényt fogyasztjuk, vagy répaspagettit készítünk köretnek. Na meg persze a curryt is le kellett cserélni.
Hozzávalók:
  • 2 pár csirkemell
  • 4 narancs
  • 2 banán
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • fél hüvelykujjnyi gyömbér
  • 400ml kókusztej
  • 3 teáskanál curry pástétom
  • vajzsír
  • tengeri só
  • frissen őrölt feketebors
  • fél teáskanál oregánó (friss, vagy szárított, morzsolt, de nem darált!)
Ebben a receptben is a narancsok filézése a legidőigényesebb feladat. Utána már megy minden, mint a karikacsapás. A csirkemellet megpucoljuk, megmossuk, papírtörlővel megszárítgatjuk és közepes méretű kockákra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőt előmelegítünk egy teáskanál vajzsírral először jó magas hőmérsékletűre. A csirkemellkockákat megpirítjuk, majd visszavesszük a hőmérsékletet és hozzáadjuk a currypástétomot. Összekeverjük, összeérleljük és hozzáöntjük a kókusztejet, a narancsfilét (levével) valamint hozzáadjuk a fokhagymát. 10-15 percig gyengébb, közepes hőmérsékleten 'rotyogtatjuk'.
Ez idő alatt meghámozzuk a banánokat és kb. 1 centis karikákra vágjuk. (Azért nem korábban, hogyne barnuljon meg.), majd a 10-15 perc elteltével a gyömbérrel együtt az ételhez adjuk. Ekkor jöhet a fűszerezés, majd még 5 percig 'rotyogtatjuk', hogy az ízek összeérjenek, és kész!
Jó étvágyat!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...