Tojásrántotta retekkel. Nevethettek, hogy ez nem egy recept, és tényleg nem az. Két oka van, hogy mégis feltöltöm: az egyik, hogy én a retket nem nyersen eszem a tojásrántotta mellé, hanem még sütés előtt hozzákeverem. Megsózom, és meghintem egy csipetnyi morzsolt kakukkfűvel.
A másik ok, hogy ez a vacsora tényleg könnyű, ráadásul igazán fogyókúrás és extrém paleo: A tojás minimális kalóriát tartalmaz (kb. 80kcal). A retekben pedig nem csak minimális kalória van (vagyis 100 grammban 16kcal) a nutritiondata szerint, hanem majdnem kétszer annyi Omega-3, mint Omega-6 (31mg/17mg)!!! És mindehhez még enyhén vízhajtó hatású is.
A másik ok, hogy ez a vacsora tényleg könnyű, ráadásul igazán fogyókúrás és extrém paleo: A tojás minimális kalóriát tartalmaz (kb. 80kcal). A retekben pedig nem csak minimális kalória van (vagyis 100 grammban 16kcal) a nutritiondata szerint, hanem majdnem kétszer annyi Omega-3, mint Omega-6 (31mg/17mg)!!! És mindehhez még enyhén vízhajtó hatású is.
Ráadásképp megszórtam némi friss kerti zsázsával. Ez egy zöldségnövény, enyhén csípős, salátákhoz nagyon finom. Ajánlom azoknak, akik korábban szerették a csírákat, de a lektintartalmuk miatt le kellett mondaniuk róla.
1 hozzászólás:
Kritikát szívesen fogadok :)
De ez inkább egy táplálkozás-elmélet, ha jól értelmezem, amiben én nem vagyok jártas. Így azt sem tudom megítélni, tényleg van-e alapja. Igazából a mit/mikor eszek kérdést én az ösztöneimre szoktam bízni, és az alapján válogatok, hogy mit/mikor kívánok. Nálam ezért a reggeli általában gyümölcs, és valóban, inkább vacsorára fogyasztok hasonló ételeket. Persze, azért előfordult már reggelire/ebédre is.
De ha küldenél bővebb infót, esetleg egy linket, ahol utána lehet olvasni az elméletednek, megköszönném. Biztosan nem csak engem, de több olvasómat is érdekelné!
Megjegyzés küldése