Csak sikerült összehozni mára egy spárga napot! Spárgaszezonban hetente legalább egyszer eszünk spárgát, utána úgyis jó ideig nélkülöznünk kell. Mindamellett, hogy szerintem nagyon finom, roppant egészséges is: vízhajtó, vesekő-eltávolító, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal ( A-, B1-, B2-, C-, és E-vitamin, folsav, kalcium, foszfor, vas, kálium) és 100g spárgában mindössze 20 kalória van.
Önmagában is nagyon laktató, de én ma ráadásképp karajszeleteket sütöttem mellé (egyszerűen sóval, borssal, serpenyőben 5-5 percet mindkét oldalán). Hallal szintén nagyon finom lehet.
Önmagában is nagyon laktató, de én ma ráadásképp karajszeleteket sütöttem mellé (egyszerűen sóval, borssal, serpenyőben 5-5 percet mindkét oldalán). Hallal szintén nagyon finom lehet.
Hozzávalók:
- 500g zöldspárga
- kb 6 szelet bacon (de ha szeretitek, vagy ha nem esztek mellé mást, akár duplán is betekerhetitek)
Óvatosan vásároljatok bacont!!! Az előre szeletelt és csomagolt húsok legtöbbje cukrot tartalmaz!!! Igen, a sós húsok is (legtöbbször dextróz, azaz szőlőcukor formájában)!!!!
A zöldspárgákat szerencsére nem kell akkora gondossággal megpucolni, mint a fehéreket. Elég, ha a szárának az alsó részét (kb 4cm) pucoljuk meg. Ezután betekerjük baconbe (ízlés szerint) és már mehet is a serpenyőbe. Közepes lángon pirítsuk, lefedve (de nem kell hermetikusan:), hogy a spárgának legyen ideje megpuhulni mire a bacon megpirul. Kb 3-5 percenként fordítsatok rajta egyet, hogy minden oldalról finom, ropogós legyen a bacon. Jó étvágyat!
6 hozzászólás:
Megcsináltam, kicsi fiú, nagy fiú meg megette. Kevés lett. :)
Az adagok 2 főre szólnak. Majd kiemelem valahol, hogy mindenki kalkulálhasson :)
Pont most láttam ennek az elkészítését Jamie Olivernél :) Feltétlenül kipróbálom majd én is.
Na, ezt pedig pont nem tőle vettem :D
Juteszembe! Volt, aki félreértette, ezért itt: A "serpenyőben" pirítás alatt a tűzhelyet értem, nem a sütőt! Grillezni kell, nem sütni!
:) Egyébként nekem is egyből az jutott eszembe, hogy ez bizony nagyon jó kis paleós kaja :)
A bacon cukortartalmát illetően: egy világ dőlt össze bennem! Mivel pont tegnap ettem baconbe göngyölt töltött hagymát (szintén Jamie nyomán:) Ezután a bejegyzésed után elolvastam a bacon összetevőit... és nagyon kiakadtam! :(
Hát igen. De azért nem kell kétségbe esni. A cukor általában a tartósítás végett (vagy ki tudja miért?) van benne, és olyan hatalmas mennyiség csak nem lehet! Remélem. ...de azért még keresem kitartóan itthon a cukormentes bacont. Németországban van :D
Megjegyzés küldése